FOOD AND NUTRITION EDUCATION AT HIGH SCHOOL: ENSINO MÉDIO TÉCNICO: AN INTERDISCIPLINARY APROACH

Authors

DOI:

https://doi.org/10.5216/ia.v45i3.64539

Abstract

School is a strategic environment to promote health, influencing on students eating habits. Therefore, this work objective is to contribute with the development of actions that promote independent healthy eating habits which will promote and protect health. This is an experience report associated with a qualitative approach carried out in technical high school in partnership with the sociology, physical education and geography teachers. The project made it possible to promote dialogue spaces in the school community by providing support material through educational games that brought a food and nutritional education approach in a dynamic and interactive way.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Soraia Correa Mercante, Instituto Federal do Sertão Pernambucano (IF Sertão-PE), Pernambuco, Brasil, scmercante@hotmail.com

Possui graduação em Letras - Português pela Universidade de Pernambuco (2018), graduação em Nutrição pela Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro(2007), graduação em Letras - Espanhol pela Universidade Estácio de Sá(2019) e mestrado-profissionalizante em Formação De Professores E Práticas Interdisciplinares pela Universidade de Pernambuco(2018). Atualmente é Técnica Administrativa Nível E do Instituto Federal do Sertão Pernambucano.

Lucirlândia Sheila De Morais Rufino, Universidade de Pernambuco (UPE), Petrolina, Pernambuco, Brasil, lucirlandiasheila@gmail.com

Graduanda do curso de Nutrição pela Universidade de Pernambuco – UPE. Petrolina, PE.

Juliana Vieira Nunes, Universidade de Pernambuco (UPE), Petrolina, Pernambuco, Brasil, jujuvieira987@gmail.com

Graduanda do curso de Nutrição pela Universidade de Pernambuco – UPE. Petrolina, PE.

Poliana Simões Lyra, Universidade de Pernambuco (UPE), Petrolina, Pernambuco, Brasil, polianalyra@hotmail.com

Graduanda do curso de Nutrição pela Universidade de Pernambuco – UPE. Petrolina, PE.

Ingrid Raphaela Souza Silva, Universidade de Pernambuco (UPE), Petrolina, Pernambuco, Brasil, ingridraphaela96@gmail.com

Graduanda do curso de Nutrição pela Universidade de Pernambuco – UPE. Petrolina, PE.

Português, Universidade de Pernambuco (UPE), Petrolina, Pernambuco, Brasil, crisbomena@hotmail.com

Possui graduação em Nutrição pela Universidade Federal de Alagoas (2006) e Doutorado em Ciências pela Universidade Federal de Alagoas (2012). Atualmente é Professora Livre Docente, Associada II G da Universidade de Pernambuco - Campus Petrolina, do curso de graduação em Nutrição; Docente Permanente do Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu Formação de Professores e Práticas Interdisciplinares (PPGFPPI) - Nível mestrado profissional. 

Published

2021-01-11

How to Cite

MERCANTE, S. C. .; RUFINO, L. S. D. M. .; NUNES, J. V. .; LYRA, P. S. .; SILVA, I. R. S. .; PORTUGUÊS. FOOD AND NUTRITION EDUCATION AT HIGH SCHOOL: ENSINO MÉDIO TÉCNICO: AN INTERDISCIPLINARY APROACH. Journal Inter-Ação, Goiânia, v. 45, n. 3, p. 827–840, 2021. DOI: 10.5216/ia.v45i3.64539. Disponível em: https://revistas.ufg.br/interacao/article/view/64539. Acesso em: 17 jul. 2024.