BIO057 Antibacterial activity of essential oils of oregano and cloves and their major compounds
Abstract
Essential oils are volatile compounds from part of the secondary metabolites of plants, acting as a defense mechanism. Several chemical components are present in the oils such as terpenes, monoterpenes, polyphenols, some of those components can represent more than 70% of the oil composition, such as eugenol in the essential oil of cloves and carvacrol in the essential oil of oregano. Essential oils are being studied for their antimicrobial activity against fungi and bacteria, and this activity may be related to its isolated compound, as the majority.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2012-12-28
How to Cite
ALVES, F. C. B.; MACHADO, B. F. M. T.; BARBOSA, L. N.; JUNIOR, A. F. BIO057 Antibacterial activity of essential oils of oregano and cloves and their major compounds. Revista Eletrônica de Farmácia, Goiânia, v. 9, n. 1, p. 1, 2012. Disponível em: https://revistas.ufg.br/REF/article/view/21921. Acesso em: 21 dec. 2024.
Issue
Section
Artigos Originais
License
Copyright (c) 2021 Revista Eletrônica de Farmácia
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Termo de responsabilidade de autoria e acordo de transferência do copyright, indicando a categoria do artigo, segundo as definições explicitadas nestas normas, responsabilizando os autores quanto a existência de plágio e autorizando a Revista Eletrônica de Farmácia sua publicação, devem estar assinados por todos os autores e anexado ao sistema como documento suplementar no momento de submissão do manuscrito.
Os direitos autorais da versão final do artigo são de propriedade da REF. O conteúdo da Revista ficará disponível para toda a comunidade científica.